Orthodontie of Orthodontische behandelingen staan voor het corrigeren en optimaliseren van de stand van de tanden en kiezen. Dat is nuttig, want een regelmatig gebit maakt meer kans om gezond te blijven en zorgt dat iemand goed kan bijten, kauwen en praten op langere termijn. Een symmetrisch gebit met rechte tanden is ook nog eens een mooi gezicht. Ook dat is natuurlijk een goede reden om iets aan de stand van tanden en kiezen te doen. Want wie wil er nu niet een mooie, stralende lach? Om de stand van tanden en kiezen te veranderen wordt gebruik gemaakt van beugels. Bij Mondzorg Kanaalweg bieden wij iedere patiënt vanaf de leeftijd van 8 jaar een vrijblijvend advies voor orthodontie. Twijfelt u of uw gebit de optimale stand heeft of dat van uw kind? Vraag er dan gerust naar bij uw volgende afspraak, wij helpen u graag verder.

Voor wie?

De beste leeftijd voor orthodontie is tussen de tien en vijftien jaar. Op die leeftijd kan de groei van de kaak nog beïnvloed worden en kan er gebruik worden gemaakt van de ruimte die tijdens het wisselen vrijkomt. Maar ook bij volwassenen kan een beugel nog het gewenste resultaat opleveren.

Of behandeling mogelijk is, hangt vooral af van de kwaliteit van de tanden en de conditie van het tandvlees, het omgevende bot en weefsel. Neem het op met uw eigen tandarts om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in uw persoonlijke situatie. In principe krijg alle patiënten van Mondzorg Kanaalweg een vrijblijvend advies voor orthodontie vanaf 8 jaar. Het kan dus zijn dat u hierover benaderd wordt middels een brief of door uw behandelend tandarts. Kijk op www.beugel.nl voor meer informatie over de soorten beugels die er zijn en in het algemeen over het begrip orthodontie of download hier de folder over beugels van het Ivoren Kruis.

Slotjesbeugel

Als de gewenste positie van uw tanden en kiezen is bepaald, worden de individuele brackets (slotjes) en draden door de Insignia precies op maat ontworpen. Elk slotje is uniek, zoals ook elke tand uniek is. De exacte positie van de brackets wordt door de computer berekend. Als de op maat gemaakte slotjes klaar zijn, worden ze heel precies door de tandarts of ortho-assistent op uw tanden en kiezen geplaatst met behulp van de bijbehorende mal. De 3D sturing in de brackets zorgt er vervolgens voor dat elke individuele tand nauwkeurig en efficiënt naar de gewenste positie wordt begeleid.

Invisalign; de onzichtbare beugel

In onze praktijken gebruiken we voor het ontwerpen en plaatsen van beugels het geavanceerde Invisalign systeem.  Dit systeem is makkelijk in- en uitneembaar en bovendien niet zichtbaar zoals bijvoorbeeld bij andere vormen van beugels met slotjes. Door deze techniek kunt u van tevoren zien wat het resultaat van uw behandeling zal zijn. Het begint met een analyse van uw gezicht en een afdruk van uw gebit. Die afdruk wordt gedigitaliseerd en samen met de foto’s van uw gezicht omgezet in een 3D-model. Met dat model bepalen we de ideale positie van uw tanden en kiezen, rekening houdend met de persoonlijke kenmerken van uw gezicht. Maak een afspraak voor het laten maken van uw eigen onzichtbare beugel.