Kindertandheelkunde

De kindertandarts heeft een speciale opleiding gevolgd en kent het gedrag dat bij de leeftijd van het kind past. Kindertandarts Irmke Moelker-Bachet voert haar kindertandheelkundige behandelingen uit in de Kliniek voor Tandheelkunde.

Extra aandacht en geduld bij kinderen

Kinderen hebben vaak een aangepaste tandheelkundige behandeling nodig. Zij hebben immers een andere belevingswereld dan een volwassene. Een ‘gewone’ tandarts kan in de meeste gevallen gelukkig heel goed kinderen behandelen. Vaak is een beetje meer aandacht en geduld voldoende en u kunt erop vertrouwen dat de tandartsen onze praktijken dat hebben.

Kindertandarts

Maar het is niet altijd voldoende en dan lukt het toch niet goed een kind te behandelen. Soms is de angst zo groot of zijn de gebitsproblemen zo ingewikkeld dat de kindertandarts het beter –tijdelijk – kan overnemen.

Vertrouwen

De kindertandarts maakt op subtiele wijze eerst contact, waardoor vertrouwen ontstaat. Ze legt van tevoren duidelijk uit wat er gaat gebeuren en houdt zich daar aan. Zij weet precies wanneer ze beter kan afwachten om een levenslange tandartsangst te voorkomen en wanneer ze juist even moet doorzetten om het gebit te redden.

Tijdelijke verwijzing

Officieel is de kindertandarts bedoeld voor kinderen van 0 tot 17 jaar. Maar de meeste kinderen die de kindertandarts bezoeken, zijn rond de vier jaar. In veel gevallen gaat het om een tijdelijke verwijzing, op verzoek van de ouders of de behandelend tandarts. Over het algemeen kunnen deze kinderen na een aantal behandelingen weer gewoon door de ‘eigen’ tandarts behandeld worden.

Naar de kindertandarts?

Wanneer u meent dat uw kind beter door de kindertandarts behandeld zou kunnen worden, nodigen we u uit dat met uw tandarts te bespreken en bent u van harte welkom bij Irmke.